Raskausviikko 20+0Kuvan Bola -koru saatu Myllymuksuilta, siitä enemmän huomenna!


Sairausloma loppui (vihdoin) tiistaina, ja pääsin takaisin töiden pariin. Supistukset eivät lisääntyneet tai voimistuneet viikon aikana, mistä olen todella onnellinen! Ehkä ne vihdoin alkavat rauhoittumaan. En oikeasti ole koskaan ollut näin iloinen aamuvuoroviikosta, vaikka tämä viikko ei ollut töissä ehkä ihan helpoimmasta päästä. Ihanaa olla aikuisten ihmisten ympäröimänä ja puhua asioista, jotka ei liity millään tavalla kotiin.

Kävin tosiaan viime viikolla siellä neuvolalääkärillä, ja hän laittoi lähetteen Taysiin äitiyspoliklinikalle istukan poikkeavan sijainnin vuoksi. Nyt näyttää siltä, että istukka olisi osittain kohdunsuun päällä, ja napakampien supistusten aikainen vähäinen vuoto johtuisi ilmeisesti siitä.

Kuitenkin vanhoja potilastietoja selaillessani muistin erään toisenkin seikan, joka voi aihettaa kipukohtauksia ja ehkä näitä vuoteluitakin. Nimittäin endometrioosi, joka minulla todettiin keskenmenon jälkeisessä tutkimuksessa naistenpolilla viime kesänä. Endometrioosini on levinnyt, mutta laajuutta ei vielä tiedetä, koska en ole käynyt sen tiimoilta tutkimuksissa syksyn jälkeen. Soitin tästä neuvolaan perjantaina, ja minua neuvottiin ottamaan endometrioosi puheeksi äitiyspolikäynnillä. Se selittäisi oikeasti niin paljon, jos se olisi nyt raskaushormonien myötä aktivoitunut. Olen tuntenut sellaista tulehduskipua lantion alueella ja vatsassa. Sen lisäksi kipua on ollut lonkissa, jotka eivät ole minulla olleet koskaan aiemmin kipeät! Kivuista huolimatta olen pystynyt olemaan töissä, ja olen ollut ihan rauhallisin mielin, kun supistuksetkin ovat nyt pysyneet samanlaisina.
Aika äitiyspoliklinikalle on ensi viikon torstaina klo.12:30, eli ennen iltavuoron alkua käyn siellä. Toivon kipujen johtuvan endosta, jottei sairauslomaa tarvitsisi kirjoittaa. Kipuahan aiheutuu endometrioosista olin töissä tai kotona, joten sairausloma olisi sinänsä turha. Endo ei kuitenkaan vauvaan tai raskaudenkulkuun vaikuta mitenkään, joten haluaisin olla töissä niin kauan kuin vain suinkin pystyn.
Vauva potkii yhä enemmän ja lujempaa. Hän on myös kasvanut hurjasti ja täyttää nyt alavatsani ihan mukavasti! Välillä tunnen hänen pikkuruisen päänsä (tai peppunsa) vatsan vasemmassa reunassa, välillä hän työntää jaloillaan vatsaani pienen ulospäin näkyvän kuprun.
Kirjoitin siihen poika vai tyttö -postaukseen, että vatsa on kasvanut eteenpäin. Nyt kuitenkin tuntuu, että leviän ihan kamalasti sivuille! Paino on noussut puoli kiloa edellisestä neuvolakäynnistä, ja paino on lähtöpainoon edelleen vähän miinuksella, mutta silti näyttää siltä kuin olisin lihonut jotain kymmenen kiloa! Lisäksi kasvot ovat ihan turvoksissa. Noh, nämä on näitä raskauden ihania sivuvaikutuksia, ne täytyy vaan kestää ja yrittää rakastaa omaa kehoa. Se kuitenkin tekee ihan hirveän duunin mukautuessaan kodiksi pienelle uudelle tulokkaalle. ❤
Mainokset

2 Comments Lisää omasi

  1. ei nyt liity tähän postaukseen varsinaisesti mutta vitsit miten upe sun banneri on !! 🙂

    Tykkää

  2. Heidi sanoo:

    Kiitos, Laura! 🙂 oon ollu ite vähän epävarma sen suhteen 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s